Kesä tulee viimeinkin, ja vaikka ajatukseni oli tehdä nukkeja tulevaan nukkekotiini, teinkin sitten ruukkuja ja ruukkukasveja

Ruukkuja aloitin tekemään itssekovettuvasta massasta, mutta se oli aika vaikeaa. Päättelin, että Polymeerimassa on helpompi materiaali, kun sen kanssa olen aika paljon puuhaillut. Kun olin opetellut sen, onnistuin myös muutamia ruukkuja tekemään itsekovettuvasta massasta  Vähän kyllä vinkurehtavat suuntaan ja toiseen ja jos olisi ollut muuta asiaa nukkekotikauppaan, olisin tilannut sieltä valmiit ruukut.

 

Kasveihin olen käyttänyt mm paperia, polymeerimassaa (siniset kukat), tekokukkien osia, maalarin teippiä, haavateippiä (saniainen) erilaisia metallilankoja  ym.  Niin ja vesivärejä ja akryylivärejä käytin maalaukseen.

Tuli opittua, että työtilan vieressä palava kasvilamppu kannattaa sammuttaa ennen värien sekoitusta, kun tuo vihreä ei muutenkaan niitä helpoimpia värejä ole.

Ja tuli myös opittua, että lehdet kannattaa muotoilla valmiiksi ennen istutusta ruukkuun. Ja että kannattaa tehdä enemmän lehtiä ja kukkia, kuin luulee tarvitsevansa. Jonnekin ne vaan tuppaavat häviämään sarjatyön aikana. Tai sitten voisi vielä tehdä yhden kasvin, jonka nimi on: Tämän teistä niistä lehdistä ja kukista, jotka lakaisin lattialta.

 

Laitan vielä muutaman kuvan näistä kasveista erikseen:

 

 

 

Kuvassa nämä näyttävät vähän pulskilta, mutta laskeskelin, että niiden pitäisi hyvin mahtua standardikokoiselle ikkunalaudalle, koska useimmat ovat vain noin 2 cm tai vähän yli korkeita.

 

No nytpä ei meikäläisen nukketalosta paljon puutu, on jo ikkunakasveja, karhu, kettu, jäniksiä ja muutama matto valmiina odottamassa talon rakennusta.

Mukavaa kesän alkua!