Juhannusviikko menikin melkein mökkeillessä. Otin askartelutarvikkeita mukaani tehdäkseni jotain minitöitä, mutta kun aina jotain tuntui puuttuvan, niin rakensin loppuun viime kesänä aloitetun mosiikkityön. Silloin rakennettiin tuon astia vanhasta muovitynnyristä, johon liimattiin päälle pohjaosa muovisesta kukkaruukusta. Vähän sitä mies vielä joutui jollain sementtilaastilla muotoilemaan.

Minulla oli kaikenlaisia suunnitelmia tämän astian kuvioinniksi, mutta tämä on niin iso, että piti lopulta laittaa siihen mitä sattui tarpeeksi olemaan, eli värillliset lasimosaiikkilaatat ostin viime talvena kirppikseltä ja pohja nyt on jotain vanhaa kaakelilaattatähdettä. Olsiin halunnut tumman pohjan, mutta valkoiset olivat ainoita tarpeeksi paksuja laattoja tarkoitukseen. Ehkä opin tuostakin pitämään, mutta sitä aina vähän pettyy työhönsä, kun se ei ollutkaan sellainen, mitä oli ajatellut, vaikkakin lopulta ihan kelvollinen.

Enpä tietenkään muistanut tuota pönttöä mitata, mutta veikkaisin korkeudeksi noin 70-80 senttiä. Kyllä siinä oli vähän pyörittelemistä, kun sen  paino lisääntyi koko ajan työn edetessä. Ilman kosteus sadesäällä myös asettaa haasteita pystysuoraan paloja liimatessa, kun ne tuppaavat koko ajan valumaan. Välillä oli myös erityisen haasteellinen hetki kun tuli verta vuotava haava sormeen ja toinen käsi oli liimassa ja hyttyset (pieni veljentyttäreni kutsuu niitä "vinguiksi") alkoivat pistellä naamaan ja ampiainen hyökkäsi kimppuun ja pakko oli muutama palanen laittaa kiinni. No, loppujen lopuksi aika vauhdikkaasti sain tuon tehtyä.

Tässä vielä kuvaa lähempää:

 

En ole tainnut vielä laittaa kuvaa tästä liki ensimmäisestä mosaiikkityöstäni, nyt ilkeän sen jo tehdä. Vaikka tämä pallo on läheltä aika epäkeskon näköinen, niin puutarhan reunalla muurin päällä se ihan kauniisti kimaltee aina vähän eri tavalla auringon kierron mukaan:

 

Mukavaa Juhannuksen jälkeistä kesää kaikille kävijöille, nyt rupean turvallisesti sisätiloissa miniasioiden kimppuun.