Heipä vaan,

Minun piti ruveta tekemään nukkekotiin kaakeliuunia, mutta teinkin sitten "tiffany"-lampun varjostimia. Tässä yllä kolme kuvattuna selällään. Sen jälkeen aurinko menikin lähes pilveen, mutta kuvasin kaikki kuitenkin nukkekotijuomalasin päällä (ne eivät ole vielä varsinaiset lamppuosat, jätän nämä odottelemaan, josko ehkä sitten jopa valot asennetaan tulevaan nukkekotiini).

Jaahas olinkin siirtänyt vain kaksi kuvaa näistä arkistoon.

Nämä on tehty  hampurilaiskarkkirasioihin. Varjostimen leveys yläreunasta on noin 2 cm, alareunasta noin 2,7 ja korkeus alle 1,5 cm (riippuu vähän siitä käyttääkö karkkirasian ylä- vai alapuolen.

Rajaukset tein tarra-arkista (musta on erinomainen, mutta myös kullanväristä ääriviivatarraa värjäsin mustalla tussilla) ja lisäksi minulla oli sellaista pitsimäistä tarranauhaa (olisiko tarkoitettu hyllynreunojen koristeluun), joka oli valkoista, mutta värjäytyi oikein kivasti tussilla mustaksi. Tarrat ovat siis pohjarasian päällä.

Huomasin, että ainakin minulle taas tuo värien lisääminen oli helpompaa varjostimen sisäpuolelle. Kokeilin kaikenlaisia värejä, kun minulla oli vain keltaista (ja aika kammottavaa rosaa) lasimaalia, siispä tässä on sekaisin kaikkea mikä suostui tarttumaan muoviin, kuten tekstiiliväriä ja tussia. Lopuksi vielä lakkasin pinnat paksulti, että tarrat eivät irtoilisi.

 

Roudasin valmistuneet nukkeni mökille, jotta muka kuvaisin heitä luonnossa vaikka vuorikiipeilyä harrastamassa, mutta lopulta he vain makailevat aurinkoa ottamassa maksaruohopusikossa:

 

 

Näköjään tämä punahousuinen rouva tarvitsee uudet housut lökäpöksyjen tilalle ja ainakin aioin hänelle vähän nuorekkaammat hiukset tehdä. Ja kaikilta puuttuu jalkineet, onneksi sandaalit riittävät, kun ihan varpaat heille jalkoihin väkersin.

Tässä vielä lähikuvaa tummatukkaisesta rouvasta: