Näin vakavina töröttää vastavalmistunut nukkepariskuntani. Annoin periksi sen itsekuivuvan massan kanssa, kun se vaan kuivaa liian nopeasti meikäläisen sormille, vaikka pidänkin sen pinnasta enemmän kuin tästä polymeerimassasta.

Viime viikko oli sen verran viileä, että paistoin samalla kaksi pariskuntaa (toiselta puuttuu enää vaatteet ja hiukset) , nyt ei puutu enää kuin asumukset.

Tällä pariskunnalla on vielä hiukset täysin ohentamatta ja leikkaamatta, kun pidän vielä auki sellaista retroaikaan sijoittuvaa nukkekotiajatusta, mutta kyllä taidan heidät kuitenkin lähemmäksi nykyaikaa sijoittaa.

Kirppikseltä ostamani nukkekoti on vähän pienempää mittakaavaa (ehkä 1:14) kuin jo tekemäni ja hankkimani tavarat, niin olen nyt katsellut vaihtoehtoa, mutta ihan mieleistä ei vielä ole löytynyt. Nytpä tekisi mieleni tehdä sellainen pieni punainen kesämökiksi kunnostettava tupa ja olenkin jo alkanut miestä vähän pehmittämään sellaisen rakentamiseen. (Tiedättehän, kun hän sirkkelöi terassin lautoja, sanoin ohimennen, että tuollaisella sahallahan olisi helppo tehdä nukkekotiin seiniä.) Ja jos hän ei muuten innostu asiasta niin se vihonviimeinen keino on mennä hänen työpajaansa ja ruveta kyselemään, että mistäs tämä saha käynnistetään, niin varmaan apua löytyy..

Yleensä me ollaan varsin sopuisa pari, mutta toistemme työkalujen (väärin)käytöstä tulee joskus sanomista. Minkäs sille oikeastaan mahtaa, että se kaikkein terävin temmi on kaikkein käteensopivin rikkaruohorauta.

Eijalta http://eijuli.vuodatus.net/ sain arvonnassa yllätyspaketin, jonka sisältöä on ylläolevassa kuvassa.  Pikkuinen metallivuoka oli kuitenkin piiloutunut vesijuoksuvyön (?)alle. Kiitos Eija!

 

Mökillä varastoja siivotessa löysin varmaan 20 v sitten ostamani huonekalukangasnäytteet (meinasin mukamas tehdä niistä tilkkutöitä, mutta taisi jäädä yhteen soffatyynyyn koko minun tilkkutyöinnostukseni (ja liian paksujakin nuo kankaat siihen tarkoitukseen ovat)). Niistäpä varmaan saan tarvittaessa hienoja mattoja nukkekotiini, ainakin noita vinoruutuisia on montaa eri väriä. Kokeilin sen verran,  että kyllä niihen hapsutkin saa helposti tehtyä.

Pienen maton tein joskus pujottelemalla lankaa tylliiin, pitkä kuviollinen on matkamuistokirjanmerkki, loput huonekalukangasnäytteistä leikeltyjä.